Annons
Nyheter

Dags för "Stycket" att glänsa i VM

Andreas Nilssons återkomst till landslaget ska lyfta den svenska offensiven. Efter en mållös VM-premiär är mittsexan redo att glänsa mot Argentina. - Det finns väl lite utvecklingspotential, säger han och skrattar.(TT)
Publicerad 12 januari 2019

En hel del var bra i handbollslandslagets premiärmatch mot Egypten, men för mittsexorna Andreas Nilsson och Jesper Nielsen blev det inte mycket uträttat i anfallsspelet. Nielsen fick inte iväg ett enda skott, medan Nilssons enda träffade stolpen.

””
””

"Längtat efter"

Annons

När Sverige tog EM-silver förra året saknades Ungernproffset, som då just hade blivit pappa. Nu har Nilssons mästerskapscomeback till stor del överskuggats av att Kim Andersson och Kim Ekdahl Du Rietz båda är tillbaka efter flerårig frånvaro.

Men det är ingen tvekan om att den 197 centimeter långe och 110 kilo tunge trelleborgaren, med smeknamnet "Stycket", njuter av att spela VM igen.

””
””

"Vassare anfallsspelare"

Sverige ska nu spela två matcher på lika många dagar mot skrällgängen i grupp D. Först Argentina, som snodde en poäng mot Ungern, och sedan Angola, som överraskande slog Qatar i premiären.

””

TT: Vad ger Nilsson för dimension till ert spel som ni inte hade i EM?

””

Förhoppningen är att Andreas Nilsson ska visa det igen mot Argentina i Köpenhamn.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons