Annons
Nyheter

Cleveland vann till sist mot Golden State

Cleveland grep sista halmstrået i NBA-finalen och vann den fjärde matchen mot Golden State med 137-116. Därmed är Warriors rekordlånga segersvit bruten. Finalrundan i basketligan spelas i bäst av sju och Golden State hade chansen att avgöra hela kalaset efter tre raka segrar.(TT)
Publicerad 10 juni 2017

Finalrundan i basketligan spelas i bäst av sju och Golden State hade chansen att avgöra hela kalaset efter tre raka segrar.

Laget skulle i så fall ha blivit första laget att gå igenom slutspelet obesegrat.

Annons

Men Cleveland ville annorlunda, tog kommandot från start och öppnade matchen med en trepoängare av J R Smith. Efter det tappade laget aldrig ledningen, och satte rekord för en NBA-final med hela 49 poäng i den första perioden.

I matchen storspelade stjärnan LeBron James med 31 poäng, 10 returer och 11 assist, medan Kyrie Irving gjorde 40 poäng.

””

Innan fredagskvällens match hade Golden State - med superstjärnor som Kevin Durant, Stephen Curry och Klay Thompson - satt rekord med 15 segrar utan förlust i slutspelet. De hade alltså också chans till rekord genom att gå obesegrade genom slutspelet. Men LeBron James tror att det bara triggade spelarna.

””

Nästa match spelas måndag kväll lokal tid i Oakland, Kalifornien. Och Cleveland hoppas förstås bli det första NBA-laget att vända ett 3-0-underläge.

””

Lagen möts i NBA-final för tredje året i rad. Förra året vann Cleveland efter att ha legat under med 1-3 i matcher.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons