Annons
Nyheter

Claesson lyste upp grått genrep

Sverige bjöd inte på något direkt fotbollsgodis i VM-genrepet mot Peru. Men en spelare höjde sig över mängden. - Viktor gör det bra där ute, säger förbundskapten Janne Andersson om högermittfältaren Claesson.(TT)
Publicerad 10 juni 2018

Kanske var Viktor Claessons insats i 0-0-matchen mot Peru den sista pusselbiten som föll på plats för Janne Andersson. I alla fall när det handlar om den tänkta startelvan till VM-premiären mot Sydkorea den 18 juni.

De flesta platserna känns mer eller mindre givna, men Jimmy Durmaz har visat bra form och utmanar om rollen till höger på mittfältet. Frågan är dock om inte Viktor Claesson säkrade sin startplats genom framför allt en stark första halvlek mot Peru.

””
Annons

Nära med konstspark

Rysslandsproffset var närmast att spräcka nollan för Sverige. I slutet av första halvlek skickade Ludwig Augustinsson in ett inlägg från vänster, som hittade Marcus Berg vid den bortre stolpen. Berg nickade tillbaka bollen in i straffområdet, där Claesson mötte med en atletisk volley som tvingade Pedro Gallese till en reflexräddning.

””

"Lite kantigt"

Huruvida han är närmare en plats i premiärelvan vill han inte spekulera i.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons