Självförtroendet viker i Leksand

Leksand åkte på sin sjunde raka förlust i derbyt mot Brynäs med 1-4. Nu frågar sig alltfler: Hur många förluster orkar Leksand? - Det tar självklart på vårt självförtroende, erkänner Leksands lagkapten Jesper Ollas. Samtidigt signalerar Leksands styrelse att klubben har pengar till förstärkningar.(TT)
Publicerad 10 november 2016

Leksand har vunnit en match den här säsongen. Borta mot Brynäs.

Nu fick gästrikelaget revansch när de kom till Leksand och vann övertygande med 4-1.

Det var ett derby där klass slog ut motivation.

Brynäs dominerade den första perioden och lagets 1-0-ledning i första pausvilan borde varit större.

I andra perioden lyfte Leksand, tog över spelet, men gjorde för få mål. Oskar Langs kvittering till 1-1 (hans första SHL-mål) var för liten utdelning i förhållande till spelövertaget.

Istället kontrade Brynäs in 2-1 i slutet av perioden och utökade till 3-1 i början av tredjeperioden. Därmed var Leksand ett slaget lag.

Tråkigt, tråkigt

””

Detta var Leksand sjunde raka förlust. Nu erkänner Jesper Ollas att motgångarna påverkat självförtroendet hos spelarna.

””

Jesper Ollas medger att det saknas kraft i det offensiva spelet, men han tänker inte på förstärkningar.

””

Finns resurser

Mikael Karlberg, som ingår i Leksand sportråd berättar att de söker efter förstärkning. Främst när det gäller det offensiva spelet.

””
””

Bäst i Leksand mot Brynäs: hemmapubliken som aldrig gick hem utan fortsatte heja på sitt lag över tio minuter efter matchen.