Brynäs stoppade Frölundas rekordjakt

Frölunda jagade åttonde raka segern och tangerat rekord om bästa säsongsstarten genom tiderna. Då spräckte SHL:s poängkung Anton Rödin den sviten med sin tolfte poäng - ett sent segermål hemma i Gavlerinken i en match som slutade 3-1 till Brynäs. Men segerprojektilen satt hårt inne.(TT)
Publicerad 10 oktober 2015

Men segerprojektilen satt hårt inne. Inte så konstigt då Frölunda kom till Gävle med fem trepoängsvinster, en vinst efter förlängning samt en vinst på straffar i hockeytrunken.

I mål stod Johan Gustafsson som höll nollan hemma mot Modo så sent som kvällen innan och som inför matchen bara hade släppt in fem mål på tre matcher.

Frölundamålvakten såg tillsammans med ett ettrigt försvar till att det stod 1-1 ända fram till matchens sista skälvande minuter.

Detta efter varsitt mål för lagen i första perioden - ett oväntat målsnålt scenario med tanke på vad lagen presterat innan.

Frölunda kom ju till matchen med 33 gjorda mål, överlägset flest i serien, men den här lördagen blev det bara ett enda då Brynäs bjöd på både fart och finess som tvingade Göteborgslaget att lägga ovanligt mycket tid på det defensiva jobbet.

För det var - trots att siffrorna hölls nere - en match med högt tempo, intensiva närkamper och mängder med målchanser och roliga situationer.

Det enda som saknades - fram till slutminuterna - var den på förhand förväntade duellen mellan ettan och tvåan i poängligan

Men när den väl kom, med drygt tre minuter kvar till full tid, sköt poängkungen Anton Rödin hem Brynäs fjärde raka hemmaseger.

Ryan Lasch hade precis varit nära att överlista Brynäsmålvakten Bernhard Starkbaum som kom upp med en stor räddning några sekunder tidigare.

Men spelet vände.

Och Greg Scott förde pucken runt Frölundamålet i samma sekund som Anton Rödin hoppade in från båset för sitt byte.

Rödin skrek på Scott.

Amerikanen hörde och passade till Brynäskaptenen som kom som skjuten ur en kanon och skickade in segerpucken längs isen.