Annons
Nyheter

Brynäs vann med tio spelare - Luleå obesegrat

Ett Brynäs med bara tio utespelare premiärsegrade hemma mot SDE med uddamålet. Samtidigt vann Luleå borta mot Djurgården. Därmed har den regerande mästaren vunnit alla sina inledande matcher - samtliga på bortaplan.(TT)
Publicerad 9 september 2018

Storsatsande Brynäs, som bland annat har värvat landslagsmeriterade Erika Grahm och kanadensiska stjärnan Jennifer Wakefield, premiärspelade hemma mot SDE. Men flera av nyförvärven fanns inte med på isen, bland annat Wakefield, och Brynäs fick mönstra en laguppställning med bara tio utespelare. Trots det gick man segrande ur striden. Hemmalaget vann med 2-1 efter mål av Fanny Brolin och Sarah Forster.

Regerande mästaren Luleå har inlett säsongen med tre raka matcher - och tre raka bortasegrar. Linköping och AIK städades av i fredags och lördags, och under söndagseftermiddagen var det Djurgårdens tur. Michelle Karvinen visade vägen med tre mål när Luleå vann med 4-1.

Annons

HV71 besegrade Modo med 2-0. Jenni Asserholt, som gjorde comeback efter ett års frånvaro från ishockeyn, fastställde 2-0 i slutet av den tredje perioden.

Linköping vann hemma mot Göteborg i överlägsen stil. Efter att ha gått till pausvila efter första perioden med en 1-0-ledning blev det en rejäl islossning i mittperioden. Linköping gjorde hela åtta mål och vann till slut med 14-0.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons