Annons
Nyheter

Brynäs bröt förlustsviten

Läget var knivigt och slutspelet på väg att glida ur händerna för Brynäs. Då bröt lagkaptenen Jacob Blomqvist sin 20 matcher långa måltorka och visade vägen tillbaka över strecket igen: - Rädslan att förlora är borta. Viljan att vinna är större nu.(TT)
Publicerad 7 mars 2019

Brynäs kom till torsdagskvällens match i Gavlerinken med sex raka förluster och endast två vinster på de tio senaste matcherna.

Det är över en månad sedan man senast vann hemma den 2 februari, även då mot Malmö.

Annons

Lägg därtill att Brynäs har parkerat i botten av listan över antalet gjorda mål ända sedan grundserien drog igång i september så förstår ni läget.

"Inget att förlora"

Att Gävlelaget dessutom är indraget i ett trelagsslag om den sista åttondelsfinalplatsen och halkade ner under strecket till tolfte platsen i tisdags blev droppen:

””

Brynäskaptenen bröt isen när han på en passning in i slottet från Tomi Sallinen direktsköt 1-0 via ribban och upp i nättaket efter 6.50 av första perioden.

Bröt lång måltorka

Målet var Blomqvist första efter en 20 matcher lång måltorka.

””
””

För plötsligt flöt det mesta på för Brynäs som gjorde 2-0 via en Malmöskridsko i början av andra perioden och som efter två snabba mål i slutet av samma period ledde med 4- 1 inför den tredje, som blev dramatisk.

Malmö ökade farten, reducerade två gånger om och det var många Brynäshjärtan i halsgroparna på läktaren när gästerna pressade på.

””

Nu återstår tre omgångar där Gävlelaget möter Rögle hemma, Linköping borta och avslutar mot Frölunda borta.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons