Annons
Nyheter

Brown mordhotades efter protest

Tampa Bays J. T Brown mordhotades på sociala medier sedan han som första NHL-spelare gjort en tyst protest under nationalsången. Men det var något som Tampa Bay-forwarden hade räknat med och J. T Brown menar att det bevisar varför protesterna är så viktiga.(TT)
Publicerad 9 oktober 2017

Men det var något som Tampa Bay-forwarden hade räknat med och J.T Brown menar att det bevisar varför protesterna är så viktiga.

"Jag älskar mitt land, men det betyder inte att jag inte kan erkänna att det inte är perfekt. Jag har i mitt liv utsatts för rasism både på och utanför isen. Det kommer till en punkt då man inte längre kan vara tyst och man hoppas och önskar sig en förändring", skriver han i ett långt inlägg på Twitter, enligt Tampa Bay Times.

Annons

J.T Brown är en av runt 30 färgade spelare i NHL och under nationalsången inför mötet med Florida i helgen höjde han en knuten näve under nationalsången. Protesterna i den amerikanska fotbollsligan NFL och basketligan NBA har varit många och uppmärksammats stort. Amerikanske presidenten Donald Trump har krävt att spelare som protesterar ska sparkas från sina lag.

Brown gjorde samma sak inför en träningsmatch och har fått stöd från sina lagkamrater, däribland Victor Hedman och Anton Strålman.

J.T Brown tänker fortsätta med sina protester, men hur länge vet han inte.

"Kanske halva säsongen, kanske nästa match, det är något vi diskuterar och saker och ting förändras".

TT

Annons
Annons
Annons
Annons