Annons
Nyheter

Brorsson pusslar sig tillbaka till distansen

Fyra missade skott krossade VM-guldchansen. Mona Brorsson har nu laddat om efter jaktstartsbesvikelsen. - Det gäller att kunna släppa och fokusera på andra grejer, säger skidskytten som valde pussel som uppladdningen inför dagens distanslopp.(TT)
Publicerad 12 mars 2019

Det var minst sagt positivt för Mona Brorsson att få en tävlingsfri dag efter en omtumlande och speciell jaktstart.

28-åringen som aldrig stått på en världscupspall var på tröskeln till att skriva svensk, guldkantad VM-historia när hennes tankar flög iväg, och skotten flög utanför på det sista stående skyttet.

Annons

Även om Mona Brorsson verkade ha kommit över besvikelsen redan efter någon timme så var gårdagens vila viktig för den svenska landslagsskidskytten.

Något som även landslagsledningen hade i åtanke när de lät henne, som enda tävlande, stå över måndagens presskonferens.

””

Pusselläggande

Så ja, vad gjorde då Mona Brorsson på sin tävlings- och intervjufria dag?

Pysslande med geväret på skjutvallen blev det. Men det blev också, om man ska utgå från hennes plan, ett pusslande.

””

TT: Hur många pussel har ni i huset?

””

TT: Och hur många har ni lagt?

””

"Den sista, sista procenten"

Även om Mona Brorssons insats (åtminstone till tre fjärdedelar) i jaktstarten säkerligen trissat upp förväntningarna på henne inför distansloppet ligger den stora pressen på landslagskompisen Hanna Öbergs axlar. Trots allt är hon regerande olympisk mästare i 15-kilometersdistansen.

Hon hade, likt Brorsson, mycket väl redan kunnat stå med en VM-medalj efter den första tävlingsveckan. Samtidigt har marginalerna ännu inte varit på hennes sida, om det så varit åkningen i sprinten eller skyttet i jaktstarten.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons