Annons
Nyheter

Brorsson ljuset i svenska mörkret

En tappade transpondern och en annan hade sex bom. Men Mona Brorsson svarade för karriärens hittills bästa insats när hon blev 23:a i distansloppet på skidskytte-VM. Svenskt skidskytte är inte vad det en gång var. Men Mona Brorsson har i alla fall prickat formen till VM i Kontiolax i Finland.(TT)
Publicerad 11 mars 2015

Svenskt skidskytte är inte vad det en gång var. Men Mona Brorsson har i alla fall prickat formen till VM i Kontiolax i Finland. Hon följde upp 29:e-platsen i sprinten i lördags med att blir 23:a och bästa svenska i tisdagens distanslopp över 15 kilometer. VM ingår även i den totala världscupen och det var 24-åriga Brorsson hittills bästa placering i seniorkarriären.

Brorsson gick ut hårt och även skyttet stämde. Hon hade bara en bom på fyra skjutningar, i stående.

””
Annons

För övriga svenskor blev det en tung dag. Anna Magnusson tappade sin transponder och kunde inte starta på utsatt tid och tappade därmed rejält, till slut i mål som 72:a - placeringen bakom Emma Nilsson. Elisabeth Högberg hade sex bom och blev 81:a.

Trots bara en bom var Brorsson drygt tre och en halv minut från skrällsegraren Jekaterina Jurlova, Ryssland. Tjeckiskan Gabriela Soukalova tog silvret med endast 1,2 sekunder före Kaisa Mäkäräinen, Finland.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons