Annons
Nyheter

Brodin om succén: "Värdesätter på annat sätt"

Återkomsten efter den svåra knäskadan i våras blev frustrerande - men i höst har Daniel Brodin varit SHL:s hetaste målskytt. Nu ska han och den magiska djurgårdskedjan försöka skjuta Tre Kronor till seger i Karjalaturneringen.(TT)
Publicerad 9 november 2018
””

Nya Tre Kronor - med elva debutanter - inledde Karjalaturneringen på bästa sätt och vann på bortaplan över Tjeckien i Prag med 3-2.

Nu ska laget följa upp premiärvinsten med de två återstående matcherna i Helsingfors i helgen, först mot Ryssland på lördag och sedan avslutningen mot hemmanationen Finland på söndag.

Annons

Daniel Brodin slet sönder korsbandet i ena knäet i Tre Kronors VM-uppladdning våren 2017 och är nu tillbaka i landslaget.

När han gjorde comeback i februari efter tio månaders rehabilitering fanns det ingen given plats för honom i ett väloljat och framgångsrikt Djurgården. Det blev snålt med speltid, i många matcher ingen alls, och i olika miljöer.

””

"Fan vad kul"

Till den här säsongen blev det annorlunda. Brodin parades ihop med NHL-hemvändaren Jacob Josefson och nyförvärvet Jakob Lilja.

Succé är bara förnamnet.

Kedjan är SHL:s bästa, Lilja och Josefson delar poängligaledningen (19 poäng var) och kraftfulle Brodin är SHL:s bäste målskytt med nio fullträffar.

Med en så lång konvalescens njuter 28-årige Brodin av framgångarna på isen mer än vanligt.

””

Delad smärta

Att hela kedjan togs ut i landslaget och får spela tillsammans är också en kick. Jakob Lilja gjorde mål mot Tjeckien och hela kedjan spelade bra.

””

Daniel Brodin fick sköta delar av rehabiliteringen tillsammans med sin fru Emilia Brodin (före detta Appelqvist). Bara fem veckor innan Daniel drog sönder korsbandet gjorde Emilia detsamma i Djurgårdens fotbollslag.

Annons

Emilia födde för en tid sedan parets första barn, en dotter, och tanken är att hon ska göra comeback i damallsvenskan nästa år.

””
””

Daniel Brodin har spelat 30 landskamper, men aldrig lyckats nå VM. Med det enorma inflödet av NHL-spelare de senaste säsongerna har det blivit ännu svårare att ta en plats, men drömmen finns där.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons