Annons
Nyheter

Bra vecka för Kihlström

I onsdags fick Örjan Kihlström veta att han blivit invald i Hall of Fame. På lördagen vann toppkusken Årjängs stora sprinterlopp med Delicious US på svenska rekordtiden 1. 10,0. - Det har varit en fantastisk vecka på många sätt, sade Kihlström. Sprinterloppet i Årjäng är en svensk travklassiker.(TT)
Publicerad 11 juli 2015

Sprinterloppet i Årjäng är en svensk travklassiker. Loppet kördes första gången 1952 på den vackra Värmlandsbanan som i år hade lockat över 15 000 åskådare. De fick se Örjan Kihlström svara för en helt igenom prickfri styrning bakom Delicious US, som tränas av Daniel Redén.

””

Att Kihlström gillar den lilla (147 centimeter) men speediga amerikanskan går inte att ta miste på.

””
Annons

"Verkligen stort"

Kihlström valde snabbt att ta rygg på innerspårets Global Money som med hjälp av en flygande start inledde raskt. Det kostade kusken Robert Bergh 6 000 kronor i böter och en avstängning på tre dagar för "dålig anslutning till startbilen".

Det kostade nog också ledningen för favoriten BBS Sugarlight som därmed fick trava i andraspår.

På sista långsidan kom Kihlström ut i andraspår, i rygg på Mosaique Face som passerade ledaren Global Money. Och i utgången av sista sväng tröttnade BBS Sugarlight vilket gav Delicious fritt utrymme för sin vassa spurt.

””
””

"Delicious är bäst"

Delicious betyder också väldigt mycket för Solvallatränaren Daniel Redén.

””

I fjol var Delicious trea i Elitloppet men gjorde sedan bara en start under 2014. Lördagens lopp var blott det tredje för året.

””

Förstapriset var 600 000 kronor och Redéns stall har dragit in 8,4 miljoner kronor hittills i år. Det saknas knappt två miljoner kronor till toppåret 2013.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons