Annons
Nyheter

Sverige femma efter Samuelssons chansning

Det blev ingen premiärmedalj - men det blev en bra start på mästerskapet ändå. Femteplatsen i mixedstafetten ansågs av samtliga svenska skidskyttar vara en klart godkänd start på hemma-VM. - En jättebra start, säger Sebastian Samuelsson.(TT)
Publicerad 7 mars 2019

Inför det sista, stående, skyttet såg det ut att finnas en viss mikroskopisk chans på en svensk medalj. Även om avståndet upp till tredjeplacerade italienaren Dominik Windisch var halvminuten stort så kom samtidigt Sebastian Samuelsson in till en snöig men inspirerande syn på skjutvallen.

””

Med den synen, och vetskapen att medaljchansen inte var helt igensnöad, drog det svenska mixedstafettankaret en chansning.

””
””
Annons

Skarpskjutande damer

Tidigare i loppet hade Sverige fått en strålande inledning på skjutvallen.

Linn Persson sköt både snabbt och fullt - och Hanna Öberg följde i hennes spår. Även om det blev en bom i liggande imponerande hon stort i stående där hon sköt på 21 sekunder - klart snabbast i fältet.

””

För Linn Persson gällde samma sak:

””

Mittemellan till slut

Damduons strålande skytte lyckades dock inte upprepas av Jesper Nelin på tredjesträckan. Fem missade skott innebar att Sverige dalade från en fjärdeplats vid andra växlingen till en sjätteplats vid den tredje.

I slutändan blev det varken fågel eller fisk utan mittemellan - en femteplats - drygt en och en halv minut efter det norska laget, som tog hem världsmästerskapets första guldpeng före Tyskland på andraplatsen och Italien på tredje.

””

TT: Var det här starten på VM du hade önskat dig?

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons