Tung seger i bottenstriden

Ny tränare, ett drömmål och rader av chanser. Gefle var på väg mot tre lviktiga poäng - då vände bottenkollegan Falkenberg på steken med två mål på tre minuter (2-1). - Ja herregud! Det var så länge sedan vi vann, det här är underbart.(TT)
Publicerad 9 juli 2016

Gästerna kom till sexpoängsmötet mot bottenkollegan med sex raka förluster i ryggen och bara en enda vinst på de tolv inledande omgångarna - tagen i omgång fem den 22 april.

På Gavlevallen såg det länge ut att bli ännu en förlust då Falkenberg var utspelat under större delen av matchen där Gefleanfallaren Simon Skrabb slog an tonen med ett drömmål redan efter fem minuter.

Var aldrig orolig

Finländaren sprangs omkull av just Nazari, fick en frispark med sig strax utanför straffområdet och skickade med vänstern bollen i en båge över muren och förbi Otto Martler.

Men Nazari var aldrig orolig:

””

Allt inom loppet av matchminut 80 till 83:

””

TT: Sedan serverade du Hakeem?

””

TT: Det blev en studs via någon annan istället?

””

En kalldusch

För Gefle var vändningen givetvis en kalldusch.

Gävlelaget hade lägen nog att göra minst ett par mål till men en handfull skott strax utanför i kombination med några kalasräddningar av Otto Martler satte stopp för det.

Att Hammarby samtidigt förlorade sin match mot Häcken gjorde att vinnaren på Gavlevallen kunde knappa in avståndet upp till kvalplats.

Nu blev det istället tre tappade poäng och en knuff ner till jumboplatsen för Gefle och nye tränaren Thomas Andersson: