Annons
Nyheter

Bosnic slutar i Södertälje - kvar i Blågult

Vedran Bosnic lämnar Södertälje Kings och flyttar utomlands. Men succécoachen blir kvar som förbundskapten för svenska herrlandslaget. - Att han flyttar på sig är helt okej för vår del, säger basketförbundets generalsekreterare Lena Wallin-Kantzy.(TT)
Publicerad 13 juni 2017

Vedran Bosnic förde Södertälje Kings till fyra raka SM-guld, en svit som bröts i och med årets finalförlust mot BC Luleå. Efter sju säsonger som coach i klubben väntar nu nya äventyr för 41-åringen.

"Jag har gett allt för klubben och är väldigt stolt över att vara del av en framgångsrik era i svensk baskets historia. Detta kommer jag alltid bära med mig, men nu är det tid för en ny utmaning i ett nytt land", säger Bosnic till klubbens hemsida.

Annons

Södertälje säger att man har haft en "gentlemen's agreement" om ett erbjudande skulle dyka upp och väljer därför att inte stoppa Bosnic, trots att han har kontrakt med klubben. Först senare i veckan väntas bosnierns nya klubbadress bli officiell.

Det är redan klart att Vedran Bosnic samtidigt fortsätter som förbundskapten för Sveriges basketherrar, som inleder VM-kvalet i augusti.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons