Borås slog Norrköping borta

Trots tio poängs ledning i andra perioden så blev det förlust, 83-85, för tvåan Norrköping Dolphins hemma mot fyran Borås i basketligan. Anförda av ett strålande skytte från lagkaptenen Mikael Lindqvist som satte fem treor och bidrog med 20 poäng i första halvlek så ledde Norrköping med 37-27.(TT)
Publicerad 8 mars 2019

Trots tio poängs ledning i andra perioden så blev det förlust, 83-85, för tvåan Norrköping Dolphins hemma mot fyran Borås i basketligan. Anförda av ett strålande skytte från lagkaptenen Mikael Lindqvist som satte fem treor och bidrog med 20 poäng i första halvlek så ledde Norrköping med 37-27. Men gästerna kom tillbaka och låg bara under med 51-52 i halvtid.

Borås gjorde det allt svårare för Norrköping att producera vilket bland annat märktes på Lindqvist som bara fick i fyra poäng till i matchen. Andra halvlek blev dramatisk. På slutet var det Borås som hade en liten fördel med sex poäng men Norrköping svarade och nådde nästan fram, 83-85.

Nimrod Hilliard IV blev bäste poängplockare hos Borås med 19 poäng medan Shakir Smith fick i 25 för hemmalaget.

Borås gick genom segern upp på andra plats i tabellen, på samma poäng som Norrköping och Luleå. Norrlandslaget slog Jämtland hemma 99-88 när Corban Collins prickade i 31 poäng, medan Nässjö besegrade bottenlaget Uppsala med 99-74.