Annons
Nyheter

Bø om ikonjämförelsen: "En annan liga"

- Jag tror vi måste blicka längre ut i solsystemet för att hitta någon i hans nivå, säger landslagskollegan Vetle Sjåstad Christiansen om Johannes Thingnes Bø. I vilken galax hittar vi då Ole Einar Bjørndalen?(TT)
Publicerad 9 mars 2019

Johannes Thingnes Bø fick en bom, och en av hans nio träffar tog väldigt lång tid på sig att registreras efter att den gått "kant in".

Han hade kanske suttit där mitt på podiet, med sitt andra av två möjliga VM-guld i Östersund, även om skottet gått kant ut.

Annons

Trots att blytunga konkurrenter som Alexander Loginov och Martin Fourcade noterades för nollor i protokollet så är 25-åringen från norska Stryn en ostoppbar kraft i en skidskyttesprint så länge han i princip träffar skjuttavlan.

"Är han från jordklotet?"

Segern var väntad - men likväl var lördagens guld ännu ett skäl att placera Bø på en legendpiedestal i skidskyttehistorien.

””
””

TT: Blir du stolt eller rent av frustrerad att lillebrorsan är så pass dominant?

””

Landslagskollegan Vetle Sjåstad Christiansen sparade inte på krutet i hyllningarna.

””

"Han är på en annan nivå"

Huvudpersonen själv valde först och främst att hylla det norska vallateamet när han efter medaljpresskonferensen fick frågan varför han nu är så bisarrt överlägsen.

””

TT: Ditt land har ju redan haft en av skidskyttets genom tiderna bästa i Ole Einar Bjørndalen. Var rankar du dig själv om man jämför med honom?

””

TT: Kan du närma dig den nivån? Om du fortsätter så här?

””

Samtidigt säger statistiken att Johannes Thingnes Bø kanske inte är så långt bort ändå. Trots allt har han nu passerat den norska ikonen i antalet segrar på en säsong.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons