Annons
Nyheter

Beslutet taget för Hammarbydamerna

Hammarby IF Damfotbollsförening har vid ett extrainkallat årsmöte beslutat att gå ihop med herrarna i Hammarby IF FF. För att det formellt ska bli klart krävs även ett beslut på ett ordinarie årsmöte i damfotbollsföreningen.(TT)
Publicerad 11 november 2016

Hammarby IF Damfotbollsförening har vid ett extrainkallat årsmöte beslutat att gå ihop med herrarna i Hammarby IF FF. För att det formellt ska bli klart krävs även ett beslut på ett ordinarie årsmöte i damfotbollsföreningen.

"För att få optimala förutsättningar inför 2017 så kommer vi redan nu att jobba gemensamt med verksamhetsfrågorna och redan nu koppla ihop lagen med vår kansliorganisation på Hammarby IF FF. Det känns otroligt bra att ta ett stort steg mot att all fotboll inom Hammarby bedrivs inom samma kansliverksamhet oavsett kön och ålder", säger ordföranden Richard von Yxkull i ett pressmeddelande.

Annons

Hammarby, som åkte ur damallsvenskan i fjol, är tillbaka i den högsta serien till nästa år.

"Nästa säsong kan bli fantastisk med allsvenska seniorlag både på herr- och damsidan samtidigt som vi inviger en ny hemmaplan när nya Kanalplan står klar efter sommaren. Det kommer att bli ett stort år i klubbens historia."

Sammanfogandet av de två föreningarna påbörjades redan förra året då ungdomslagen gick över till det som varit herrföreningen. I dagsläget är det bara elitlagen som är åtskilda.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons