Annons
Nyheter

Berusade släpps in på arenor

Bara en bråkdel av berusade åskådare nekas inträde på de allsvenska arenorna i Stockholm. Det visar en studie, där skådespelare agerat alkoholpåverkade i samband med matcher.(TT)
Publicerad 10 maj 2016

I studien, som Dagens Nyheter tagit del av, har bara 13 procent av kraftigt berusade personer nekats inträde på allsvenska arenor i Stockholm. Studien offentliggörs på torsdagen.

Professionella skådespelare agerade berusade i samband med sex allsvenska matcher hösten 2015. Utanför arenan nekades skådespelarna alkoholköp i 68 procent av fallen. Men inne på arenan nekades bara 32 procent. Vid entréer stoppades endast nio av 70 försök (13 procent).

””
Annons

Stad (Stockholm förebygger alkohol- och drogproblem) och IQ (ett företag som verkar för en sundare syn på alkohol) fortsätter att i samarbete med Stockholmsklubbarna kartlägga fyllan på fotbollsmatcher.

Resultaten får Stad, IQ och klubbarna att vidta åtgärder.

””

Studien är den första av sitt slag i världen. Men Stad, som tillhör landstinget och Karolinska institutet, har under 20 års tid gjort liknande mätningar i krogbranschen i Stockholm.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons