Bergström tog Västerås till SM-final

2-1, 3-1 och 4-1. Ted Bergströms mål såg till att Västerås SK ryckte och till slut vann med 6-2 hemma mot Hammarby. Med tre raka segrar är klubben vidare till SM-final. Hammarby skapade viss nerv i den tredje semifinalen när Christoffer Fagerström kvitterade till 1-1 i 19:e minuten.(TT)
Publicerad 11 mars 2019

Hammarby skapade viss nerv i den tredje semifinalen när Christoffer Fagerström kvitterade till 1-1 i 19:e minuten.

Men mer än så blev det inte.

I stället var det Västerås SK:s Ted Bergström som med kraft och precision visade vägen till klubbens första SM-final sedan guldet 2016.

””

Bergström satte 2-1 i 34:e minuten, åtta minuter senare ökade han på till 3-1 och i 45:e gjorde han 4-1.

Rycket var precis vad Västerås behövde för att säkra en av två platser i SM-finalen på Studenternas den 23 mars.

””

I andra halvlek gjorde Hammarby ett försök att vända underläget. Ilja Grachev reducerade efter två minuter, men det var inget som skakade om hemmalaget.

””

I den andra semifinalserien leder Villa-Lidköping med 2-0 i matcher mot Edsbyn och kan avgöra hemma på tisdagen.