Annons
Nyheter

Berget: "Malmö är något speciellt för mig"

Han kunde lika gärna ha hamnat i Rosenborg eller FC Köpenhamn. När norrmannen Jo Inge Berget ville hem från New York föll dock valet på Malmö FF. - Malmö är något speciellt för mig, säger 28-åringen.(TT)
Publicerad 7 mars 2019

Jo Inge Bergets återkomst till allsvenskan och Malmö FF var kanske Fotbollssveriges sämst bevarade hemlighet. Den inofficiella bekräftelsen på värvningen svarade hans flickvän för när hon under onsdagen lade ut en bild på Instagram att de skulle återvända till Sverige.

””

"Ville närmare hem"

Annons

Redan på torsdagsförmiddagen genomförde norrmannen sitt första träningspass med sin nygamla klubb. Efter ett år i den amerikanska proffsligan MLS valde Berget att bryta sitt kontrakt med New York City.

””

Han bekräftar dock att det fanns intresse från både Rosenborg hemma i Norge och FC Köpenhamn.

””

"Om han slutar"

Berget hann under sina tre år i Skåne (2015-2017) ta två SM-guld och han var med och förde klubben till gruppspelet av Champions League hösten 2015. Jakten på titlar och den höga kravbilden i MFF var en faktor som talade för en återkomst, menar han.

””

MFF förbereder sig även för en tid utan lagkaptenen Markus Rosenberg, som har aviserat han är inne på sin sista säsong. Är Berget en av de spelare som axlar rollen som ledare när väl Rosenberg lagt av?

””
””

Rösler hade koll på Berget

När MFF-tränaren Uwe Rösler tränade Wigan ville tysken värva Berget till Championshipklubben, men dåvarande Cardifftränaren Ole Gunnar Solskjær hann före vintern 2014.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons