Bäckström plockade poäng

Washington utjämnade till 1-1 i matchserien genom seger mot NY Islanders i NHL-slutspelet. Mycket tack vare svenske stjärnan Nicklas Bäckström, som stod för ett mål och två assist. Islanders tog ledningen med 0-2 innan Karl Alzner utjämnade i andra perioden, framspelad av Bäckström.(TT)
Publicerad 18 april 2015

Islanders tog ledningen med 0-2 innan Karl Alzner utjämnade i andra perioden, framspelad av Bäckström. Islanders utökade sin ledning med ytterligare ett mål, innan Washingtons Aleksandr Ovetjkin gjorde 2-3, efter passning av Bäckström. Svensken utjämnade tre minuter in i tredje perioden till 3-3. Jason Chimera spikade några minuter senare slutresultatet 4-3.

””

Han korades till matchens bäste spelare av nhl.com.

Nashville sökte revansch mot Chicago efter förlust i första matchen, och klarade det med besked. Filip Forsberg gjorde ett av Nashvilles sex mål och assisterade till ett annat. Calle Järnkrok och Viktor Stålberg gjorde varsin målgivande passning för Nashville medan Niklas Hjalmarsson passade till ett av Chicagos två mål.

I mötet mellan Ottawa och Montreal levde Montreal upp till favoritrollen och leder med 2-0 i matcher, efter seger med 3-2. Men avgörandet kom först drygt tre minuter in i förlängningen, när Alex Galchenyuk slog in segermålet.

Ottawas Erik Karlsson spelade fram till ett av målen.

Vancouver utjämnade till 1-1 i matcher mot Calgary. Daniel Sedin fick nöjet att slå in första pucken i Calgaryburen, efter passning av brodern Henrik.