Annons
Nyheter

Athletic FC ny serieledare

Fyra raka segrar blev inte en femte för fjolårets allsvenska lag Halmstad. I lördagens omgång i superettan föll laget hemma mot Degerfors med 0-1 - en förlust som innebar förlorad serieledning. Nytt lag i tabelltoppen är Athletic FC, som hemmaslog Ängelholm med 3-2 efter två mål av Othmar El Kabir.(TT)
Publicerad 7 maj 2016

Fyra raka segrar blev inte en femte för fjolårets allsvenska lag Halmstad. I lördagens omgång i superettan föll laget hemma mot Degerfors med 0-1 - en förlust som innebar förlorad serieledning.

Nytt lag i tabelltoppen är Athletic FC, som hemmaslog Ängelholm med 3-2 efter två mål av Othmar El Kabir.

Annons

Åtvidaberg, det andra laget som åkte direkt ur allsvenskan i fjol, tog sin tredje raka seger, efter mål av Shkodran Maholli och Simon Helg. Lördagens trepoängare innebar att laget avancerade till fjärdeplatsen, tre poäng bakom Athletic, två poäng bakom Halmstad och en poäng bakom Örgryte.

Uppsalalaget Sirius föll på målsnöret i fjolårets allsvenska kval mot Falkenberg, som klarade nytt kontrakt tack vare fler bortamål i dubbelmötet. I år har det gått trögare för Sirius, som kryssade för tredje gången den här säsongen - 2-2 borta mot Frej från Täby sedan Ante Björkebaum och Nicklas Maripuu sett till att utjämna hemmalagets 2-2-ledning.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons