Annons
Nyheter

Schough om förlusten: "Det var kaos där ute"

Fullsatt på läktaren och adrenalinfyllt till brädden - men också ett snöpligt baklängesmål. När Sverige frustrerades och decimerades gick Portugal på tilläggstid och krossade de svenska finalförhoppningarna i Algarve Cup.(TT)
Publicerad 1 mars 2019

Efter Sveriges imponerande 4-1-seger mot Schweiz i premiären var det en helt annan matchbild som väntade på Estadio Municipal de Albufeira för det svenska landslaget.

En hemmanation som visste vilket skickligt lag de mötte. Ett lag som visste att de var underdogs.

Annons

Om inte det öronbedövande vrålet från både spelare och fullsatt läktare vid Claudia Netos matchavgörande 2-1-mål på tilläggstid var indikator nog på det så var portugisiskornas taktik det för Sverige.

"Ett bättre lag"

””
””

TT: Är det viktigt för er att få den här typen av matcher också?

””

Utvisning på Zigiotti Olme

Att det var en tuff match syntes inte bara på de svenska spelarnas kämpaglöd och adrenalinpåslag.

Upprepade skadeavbrott slet sönder tempot i en första halvlek som präglades av hemmaspelare med gräskontakt och smärtor. Två av spelarna var så pass allvarligt skadade att de tvingades lämna matchen i förtid.

Sverige blev också av med en spelare - av en helt annan anledning.

Julia Zigiotti Olme, som startade centralt tillsammans med Nathalie Björn i en oprövad och vågad mittfältskonstellation, orsakade ett av de portugisiska skadeavbrotten i den 42:a minuten.

Vilket i sin tur orsakade ett andra gult kort - och sedermera ett rött - för Göteborgsanfallaren. Något som satte prägel på matchen.

””

Ingen final

Annons

Det såg också i tre minuter ut som att det skulle bli vinst trots numerärt underläge.

När Nathalie Björn styrde in en lång frispark i mål i den 68:e minuten såg det ut att vara ett Sverige som krigat sig tillbaka på ett spår raka vägen mot en finalmatch.

Men tre minuter senare hade Portugal kvitterat - och senare även vänt.

Det var en smäll som ett decimerat, frustrerat och lite irriterat Sverige inte kunde resa sig från.

I stället för final får nu Sverige ladda om för en placeringsmatch mot ett ännu ej bestämt motstånd (vilket lag det blir avgörs på måndag).

Det innebär en sömnlös natt för Peter Gerhardsson.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons