GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Asllani: "Jag saknar Sverige"

Tillbaka i landslagsanfallet. Och snart också i Sverige? Manchester City-proffset Kosovare Asllani har ett år kvar på kontraktet, men öppnar sedan för en hemflytt. - Jag saknar Sverige som fan, säger 27-åringen. Det har varit fullt upp för Kosovare Asllani hela sommaren.(TT)
Publicerad 18 september 2016

Det har varit fullt upp för Kosovare Asllani hela sommaren. Medan hon var iväg på landslagsuppdrag och tog OS-silver var den engelska ligan i full gång, eftersom England inte deltar i OS-fotbollen. Så någon tid till vila efter Rio de Janeiro blev det inte.

””
””

Hemma bäst

Flytten till Manchester City, efter det att hon lämnat Paris Saint-Germain i förtid, har varit bra, betonar Asllani. Laget leder ligan med två omgångar kvar och kan säkra titeln på hemmaplan den kommande helgen.

Men det är ändå hemma som är bäst.

Det gör att landslagsstjärnan redan nu funderar på att flytta hem senast när hennes kontrakt går ut.

””
””

Fick drömrollen

Tur då att landslagssamlingarna finns.

Asllani har inte alltid varit given i Pia Sundhages trupper och hade inledningsvis lite svårt att se sig som mittfältare i stället för anfallare. Men det nya spelsystemet som landslagsledningen införde i fjol har passat henne bra - dessutom fick hon mot Slovakien i torsdags äntligen sin drömposition, när Sundhage gjorde en ny förändring.

Asllani spelade som anfallare, lite bakom Olivia Schough och Pauline Hammarlund. Redo för öppnande passningar framåt - och stort defensivt ansvar bakåt.

””
””

Spelsystemet lär få en ny chans mot Danmark på tisdag, särskilt nu när den svenska EM-platsen redan är klar.

””
””

TT