Annons
Nyheter

Arsenal nära Champions League

Ligan är redan avgjord, men tro inte att dramatiken i tätstriden i Premier League är slut för det. I kampen om den sista direktplatsen till Champions League är det fördel Arsenal inför nästa söndags ligaavslutning - tack vare 2-2 mot värsta konkurrenten Manchester City.(TT)
Publicerad 8 maj 2016

Arsène Wenger har tränat Arsenal i tjugo år. Senaste ligatiteln kom 2004 och sedan dess har laget haft svårt att hålla en hel säsong. I år fick laget ge sig mot skrällgänget Leicester som tidigare i veckan säkrade klubbens första ligatitel hittills.

Även om topparna har uteblivit har Arsenal under Wengers ledning varit enormt jämnt. Om laget tar sig till Champions League i höst blir det för 16:e året i rad.

Annons

Sanchez utjämnade

Att Arsenal har avgörandet i egna händer inför avslutningen hemma mot Aston Villa kan man tacka Alexis Sanchez för. Den chilenske landslagsanfallaren Alexis Sanchez utjämnade till 2-2 i 68:e minuten, dryga kvarten efter att Kevin De Bruyne gett hemmalaget ledningen med 2-1.

Citys argentinska anfallsess Kun Agüero hade chansen att ge City ledningen i 74:e minuten, men hans vänsterskott smet strax utanför Petr Cechs vänstra stolpe. Ännu närmare var Wilfried Bony som dundrade en volley i ribban två minuter före full tid.

United har chansen

Söndagens oavgjorda resultat betyder att Arsenal fortfarande är trea, tre poäng före City, och att laget säkrar en direktplats med en poäng mot Aston Villa. Och att Manchester United, efter ännu en relativt misslyckad säsong, plötsligt har chansen att smita förbi lokalkonkurrenten City. Om United vinner borta mot West Ham på tisdag är United fyra, den plats som garanterar en kvalplats till Champions League, och har då fortfarande chansen att även gå förbi Arsenal.

Tidigare på söndagen föll Tottenham, redan klart för Champions League, hemma mot Southampton, 1-2.

Liverpool, som spelar final i Europa League mot Sevilla den 18 maj, vann hemma mot Watford med 2-0.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons