Andremålvakten Djurgårdens hjälte

Andremålvakten Mantas Armalis storspelade och fixade tre poäng till Djurgården mot Malmö. Armalis radade upp räddningar, tog 33 skott och noterades dessutom för en passningspoäng i 3-0-segern. Malmö kom till Stockholm med tre raka uddamålsförluster i bagaget.(TT)
Publicerad 3 oktober 2015

Malmö kom till Stockholm med tre raka uddamålsförluster i bagaget.

Men nykomlingen gjorde en bra första period, spelade smart, fyndigt och kreativt och sårade Djurgården gång på gång.

Det var väl egentligen bara två fel:

+ Effektiviteten var extremt dålig, alla klara lägen (18-12 i skott) brändes samtidigt som Djurgårdens målvakt Mantas Armalis storspelade.

+ Djurgården gjorde periodens enda mål. Forwarden Robin Alvarez, med sju säsonger i Malmö, visade att släkten är värst när han pricksköt ledningsmålet med ett vasst handledsskott bakom Jonas Gunarsson, som fick chansen efter Oscar Alsenfelts olyckliga insats senast.

Fyra mot en

Djurgården släppte inte riktigt till lika mycket i den andra perioden, men gästerna skapade ändå en del heta chanser.

Inte minst efter tolv minuter då laget kom fyra mot en - men det slutade med att Armalis ännu en gång gick segrande ur striden.

I anfallet efter sköt i stället Matt Anderson 2-0, efter en öppnande framspelning från Marcus Sörensen.

En sekvens som sammanfattade matchen i all sin tydlighet och blev i det närmaste avgörande.

Matchstraff för Hetta

Lagkaptenen Henrik Hetta förbättrade inte Malmös utsikter när han åkte på matchstraff med 34 sekunder kvar av andra perioden efter en ful crosschecking i ansiktet på Djurgårdens back Marcus Högström.

Djurgården kunde inte utnyttja fem minuters powerplay, men Malmö drog på sig ytterligare tre utvisningar i tredje perioden och fick i stället för att jaga reducering försvara sig.

Marcus Högström gjorde Djurgårdens tredje mål i tom bur.

Djurgården mötte för tredje matchen i rad en nykomling och tog sin andra seger, förlusten mot Karlskrona för en vecka sedan blev enda plumpen. Totalt har Djurgården vunnit tre av sex matcher, medan Malmös femte förlust skickade laget ned under kvalstrecket.