Alsenfelt: "Kan innebära men för livet"

Malmömålvakten Oscar Alsenfelt nollade Rögle i Skånederbyt. Efter matchen rasade han mot Rögleforwarden Matt Careys fula tackling mot Malmöbacken Carl-Johan Lerby. - Det kan innebära men för livet och det är helt oacceptabelt, säger han efter 3-0-segern.(TT)
Publicerad 12 mars 2019

Eftersnacket i Malmö arena, som var utsålt (12 600 åskådare), efter Malmös 3-0-seger i Skånederbyt handlade mest om Rögleforwarden Matt Careys fula tackling mot Carl-Johan Lerby i slutskedet av den andra perioden. Kanadensaren sänkte Malmöbacken bakom mål och Lerby kom aldrig tillbaka ut på isen. Det gjorde inte heller Carey, som fick matchstraff.

””

Matt Carey menade efter matchen att han försökte göra en regelrätt tackling.

””

Efter tacklingen utbröt ett stort slagsmål på isen och totalt delades det ut 25 utvisningsminuter - bortsett från matchstraffet - i mellanakten. Då hade Malmös Marcus Björk redan satt 2-0 bakom Justin Pogge i Röglemålet i numerärt överläge. Hemmalagets första mål satte Max Görtz redan 1.20 minuter in i derbyt.

””

Chans på SM-kvartsfinal

I den första perioden var det dock Rögle som dominerade. Ängelholmslaget vann skottstatistiken med 15-7 i den perioden och förutom ett bortdömt Röglemål styrde Alsenfelt även Kodie Currans avslut i ribban.