Annons
Nyheter

Alexandersson vann världscupen

Tove Alexandersson har gjort det igen - vunnit världscupen i orientering. Den 23-åriga svenskan säkrade totalsegern när hon sprang i mål på elfte plats på medeldistansen i den avslutande världscuptävlingen i schweiziska Arosa på lördagen.(TT)
Publicerad 3 oktober 2015

Tove Alexandersson har gjort det igen - vunnit världscupen i orientering.

Den 23-åriga svenskan säkrade totalsegern när hon sprang i mål på elfte plats på medeldistansen i den avslutande världscuptävlingen i schweiziska Arosa på lördagen.

Annons

Starten på tävlingen blev dramatisk för Alexandersson, som fick fel karta av arrangörerna när hon sprang iväg. Alexandersson upptäckte felet själv efter någon minuts löpning, vände om och tog sig tillbaka till startområdet. Hon fick en ny starttid en knapp kvart senare, och tog sig sedan runt banan med bland annat en rejäl miss vid den sjätte kontrollen.

Alexanderssons främsta konkurrent i kampen om världscuptiteln, danskan Ida Bobach, misslyckades i tävlingen och blev 24:a. Brittiskan Catherine Taylor vann medeldistansen, 3.28 minuter före Alexandersson. Bästa svenska blev Helena Jansson på sjunde plats.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons