Annons
Nyheter

Alexandersson tog raka femte världscuptiteln

Tove Alexandersson har vunnit den totala världscupen för femte året i rad. En tredjeplats i världscupfinalsprinten i Prag räckte för att orienteringsstjärnan skulle säkra segern. "Världscupen är något som jag verkligen värdesätter högt", säger hon.(TT)
Publicerad 4 oktober 2018

Sprinten var den första av tre tävlingar i Tjeckien där världscupcirkusen avgörs i helgen.

26-åriga Alexandersson slutade först på tredje plats i torsdagens sprintfinal - 22 sekunder bakom schweiziska segraren Judith Wyder - men lyckades ändå springa in de poäng som behövdes för att redan nu säkra sin femte raka totalseger i damernas världscup, enligt Svenska orienteringsförbundet.

Annons

"Det har varit en bra säsong. Jag har inte gjort någon stor summering av året än, jag är fortfarande inne i mitt tävlande här i Tjeckien, men jag har gjort många bra lopp. VM är årets viktigaste tävlingar, men världscupen är något som jag verkligen värdesätter högt", säger Alexandersson i ett pressuttalande.

Bästa svenska i sprintloppet blev Karolin Ohlsson på andra plats, blott en sekund bakom Wyder. På herrsidan blev det heller ingen svensk sprintseger. Jonas Leandersson, tvåa, och Gustav Bergman, trea, var tre respektive sju sekunder bakom segrande hemmalöparen Vojtech Král.

På fredagen fortsätter världscupavslutningen med sprintstafett.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons