Annons
Nyheter

Albanien klart för fotbolls-EM

Albanien är klart för fotbolls-EM i Frankrike nästa sommar. I den avslutande gruppspelsmatchen blev det seger, 3-0, borta mot Armenien - vilket räckte för att skicka ner Danmark till tredjeplatsen i grupp I. Danskarna får i stället försöka ta sig till mästerskapet via playoff.(TT)
Publicerad 11 oktober 2015

Albanien är klart för fotbolls-EM i Frankrike nästa sommar. I den avslutande gruppspelsmatchen blev det seger, 3-0, borta mot Armenien - vilket räckte för att skicka ner Danmark till tredjeplatsen i grupp I.

Danskarna får i stället försöka ta sig till mästerskapet via playoff.

Annons

Ett armeniskt självmål och mittbacken Berat Djimsitis första fullträff i landslagströjan gjorde att Albanien hade 2-0 med sig in till pausvilan. En biljett till EM var nära och blev definitiv när inhopparen Armando Sadiku sköt 3-0 i den 76:e minuten.

Tre poäng som gör att Albanien tog andraplatsen i grupp I. Gruppettan Portugal vann i Serbien med 2-1, efter mål av Nani och Joao Moutinho.

I grupp F säkrade Rumänien en EM-biljett efter en komfortabel 3-0-seger borta mot Färöarna. Grupptrean Ungern förlorade, 3-4, borta mot Grekland och kan inte längre bli bästa grupptrea, vilket innebär playoff i mitten av november.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons