AIK upp i topp i hockeyallsvenskan

AIK leder hockeyallsvenskan. Bortasegern mot Almtuna var solklar, 5-1 (2-0, 2-0, 1-1). När Västerås föll mot Oskarshamn på fredagen fick AIK chansen att svinga sig upp i topp av tabellen. Den möjligheten tog Stockholmslaget vara på i övertygande stil.(TT)
Publicerad 10 oktober 2015

När Västerås föll mot Oskarshamn på fredagen fick AIK chansen att svinga sig upp i topp av tabellen.

Den möjligheten tog Stockholmslaget vara på i övertygande stil.

Målen rann in i jämn takt borta mot Almtuna. Robin Kovacs visade vägen med sin sjätte fullträff för säsongen innan Marcus Jonsson, Elias Edström och Jacob Spångberg spräckte sina målnollor.

Daniel Ljunggren reducerade till 1-4 i början av tredje perioden men en minut och åtta sekunder senare dödade Jesper Frödén matchen när han fastställde slutresultatet i powerplay.

Även Mora och jumbon Sundsvall vann på bortaplan.

Kristian Jakobsson avgjorde i öppet mål för Mora mot Björklöven, med fyra utespelare på isen. Matchen slutade 3-1 och det var Moras första trepoängare på bortais för säsongen.

Linus Johansson och Pierre Engvall gav Mora två mål att gå på. Jon Palmebjörk reducerade för Björklöven men då hade redan Jakobsson gjort 3-0.

Sundsvall vände 0-1 till 2-1 i derbyt mot Timrå genom Christian Söderström och Tommy Stenqvist. Bortalaget höll undan trots Timrås 18-1 i skott på mål i tredje perioden.