AIK säkrade seriesegern i hockeyallsvenskan

AIK var redan klart för spel i det hockeyallsvenska finalspelet men kunde vid seger mot Karlskoga även säkra seriesegern. Så blev det också: AIK vann matchen med bekväma 4-1. AIK leder hockeyallsvenskan överlägset och hade inför fredagens omgång åtta poäng ner till tvåan Oskarshamn.(TT)
Publicerad 1 mars 2019

AIK leder hockeyallsvenskan överlägset och hade inför fredagens omgång åtta poäng ner till tvåan Oskarshamn. Laget, som därmed redan säkrat en plats i finalspelet, kunde vid vinst mot Karlskoga dessutom räkna hem serieseger med två matcher till godo.

Och seriesegern var aldrig hotad i en match AIK kontrollerade från start. När lagkaptenen Christian Sandberg i numerärt underläge snärtade in 2-0 i krysset med en kvart kvar av den andra perioden var Karlskogas uppförsbacke lång. Hemmalaget reducerade visserligen till 1-2 i slutet av samma period men närmare än så kom Karlskoga aldrig. I den tredje perioden gjorde gästerna både 3-1 och 4-1.

Även andraplacerade Oskarshamn hade möjlighet att bli finalklart men misslyckades dock efter en 1-2-förlust mot Södertälje.

Oskarshamn kan trots förlusten ta sig till finalspel vid seger i nästa match. En blytung seger var det dock för Södertälje, som innehar den åttonde och sista slutspelsplatsen.