Agüero visade vägen för City

Sergio Agüero firade 300 matcher för klubben. Och han gjorde det på allra bästa sätt. Anfallaren gjorde ett av målen i Manchester Citys 5-0-seger borta mot Cardiff. I fredags gladde han sig över ett nytt avtal med Premier League-klubben Manchester City.(TT)
Publicerad 22 september 2018

I fredags gladde han sig över ett nytt avtal med Premier League-klubben Manchester City. Med ytterligare ett år är Sergio Agüero kontraktsbunden fram till 2021.

"Min tanke var att stanna här i tio år. Jag har varit här i sju, och nu kommer det bli tio när det här kontraktet går ut", sade han till klubbens webbplats.

Agüero i fokus

Ungefär ett dygn senare var den 30-årige argentinaren i fokus igen - den här gången i en mer van miljö.

I 32:a minuten mötte han Bernardo Silvas pass och skickade distinkt in 1-0-målet i bortamötet med Cardiff. Manchester City vann till slut med 5-0, men det var en trepoängare som inte minskade avståndet till serieledaren Liverpool.

Tränaren Jürgen Klopp & Co hade 3-0 redan efter första halvleken - Wesley Hoedt med ett självmål, Joel Matip och Mohamed Salah - och Liverpool fick en komfortabel resa fram till sjätte raka segern (3-0) i ligaspelet.

Ferguson på plats

På Old Trafford applåderade publiken också.

Alex Ferguson, manager i Manchester United 1986-2013, var nämligen tillbaka på sin läktarplats efter att ha drabbats av en hjärnblödning, och välkomnades då med åskådarnas applåder.

Ferguson själv fick dock inte jubla. United, med Victor Nilsson Lindelöf i backlinjen, inledde bäst, tog ledningen mot Wolverhampton via Freds mål i 18:e minuten men fick bara 1-1 efter att gästernas Joao Moutinho kvitterade tidigt i andra halvlek.

Efter två raka förluster - mot Liverpool i Premier League, mot Inter i Champions League - lyckades Tottenham vinna igen. Bortamötet med Brighton slutade 2-1 efter mål av Harry Kane, straff, och Erik Lamela.