Annons
Nyheter

Adlerteg missade final i mästerskapscomeback

Nyligen tillbaka efter de två knäskadorna hade gymnasten Jonna Adlerteg inte mycket att hämta i VM i Montreal. 22-åringen, som bara ställde upp i barr, gick inte till final. Alla moment i programmet godkändes inte och svårighetsgraden nedgraderades till 5,7. Hon fick totalpoängen 12,266.(TT)
Publicerad 5 oktober 2017

Nyligen tillbaka efter de två knäskadorna hade gymnasten Jonna Adlerteg inte mycket att hämta i VM i Montreal. 22-åringen, som bara ställde upp i barr, gick inte till final.

Alla moment i programmet godkändes inte och svårighetsgraden nedgraderades till 5,7. Hon fick totalpoängen 12,266.

Annons

"Medverkan på VM har vi hela tiden sett som ett steg på vägen tillbaka till tävlingssammanhanget igen, så resultatet i sig är inte det viktigaste", säger landslagschefen Jonas Juhl Christiansen i ett pressmeddelande.

"Marginalerna i hennes serie är oerhört små och vi pratar om hundradelar av en sekund som avgör om det lyckas eller inte. Tyvärr gjorde det inte det i dag, men om vi ser på hur träningen har gått här under VM- veckan, så ser framtiden enormt ljus ut."

Det är ännu inte klart med vilken placering Adlerteg får.

EM-tvåan i barr 2013 har inte varit med i något mästerskap på två år på grund av två knäskador inom elva månader. Hon gjorde tävlingscomeback i världscuptävlingen i Ungern i början av september.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons