Annons
Nyheter

25-årig boxare död efter knockout

Den skotske boxaren Mike Towell, 25, har dött av skadorna han fick under en boxningsmatch, enligt BBC. Han fördes till sjukhus i skotska Glasgow i torsdags kväll efter att ha knockats i den femte ronden i en match mot walesaren Dale Evans. Towell knockades redan i första ronden men kom på fötter igen.(TT)
Publicerad 1 oktober 2016

Den skotske boxaren Mike Towell, 25, har dött av skadorna han fick under en boxningsmatch, enligt BBC. Han fördes till sjukhus i skotska Glasgow i torsdags kväll efter att ha knockats i den femte ronden i en match mot walesaren Dale Evans.

Towell knockades redan i första ronden men kom på fötter igen. Efter knocken i femte ronden valde domaren att avbryta matchen.

Annons

Towells manager Tommy Gilmour uppgav senare att boxaren led av svåra skador och att han andades med hjälp av en respirator, rapporterade The Telegraph. Senare under dagen avled Towell på sjukhuset med sin familj närvarande.

Efter matchen kom Dale Evans med ett officiellt uttalande där han skrev att han blev "förkrossad" när han såg Towell bäras ut på bår efter matchen och att hans tankar går till familjen:

"Det som hände efter matchen är så svårt att ta in, jag vill bara att alla ska veta att alla tankar i dag går till Mike Towells familj".

Towell var fram till matchen i torsdags obesegrad som proffsboxare med 11 vinster och en oavgjord match.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons