Annons
Nyheter

Boxning riskerar OS-platsen

Boxningen kan komma att kastas ut från OS-programmet i Tokyo 2020. Detta sedan det internationella boxningsförbundet Aiba endast har en kandidat till den vakanta ordförandeposten: den ifrågasatte uzbeken Gafur Rachimov.(TT)
Publicerad 3 oktober 2018

Boxningen kan komma att kastas ut från OS-programmet i Tokyo 2020. Detta sedan det internationella boxningsförbundet Aiba endast har en kandidat till den vakanta ordförandeposten: den ifrågasatte uzbeken Gafur Rachimov.

Internationella olympiska kommittén (IOK) har tidigare sagt att om Rachimov, som av USA:s finansdepartement uppges ha en ledande ställning i Uzbekistans kriminella värld, väljs till ordförande så riskerar man boxningens plats på OS-programmet i Tokyo, uppger sajten insidethegames.biz.

Annons

Det fanns ytterligare en kandidat till ordförandeposten, kazaken Serik Konakbajev. Han missade med några timmars marginal att få fram tillräckligt många stödbrev från nationella boxningsförbund.

Rachimov är tillförordnad ordförande. Taiwanesen CK Wu fick lämna posten för ett knappt år sedan efter allvarliga anklagelser om finansiell vanskötsel.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons