Annons
Nyheter

Wetterstrand: Inte jobbat med flygbranschen

Maria Wetterstrand tillbakavisar bestämt att hennes arbete som vd för ett finskt kommunikationsbolag innebär jäv. Hon har aldrig arbetat med flygbranschen, förklarar hon för TT, och hon har noga sett till att undvika jäv i sin egenskap av vd och flygbränsleutredare.(TT)
Publicerad 7 mars 2019

Det tidigare MP-språkröret Maria Wetterstrand har under veckan fått kritik för att ha suttit på dubbla stolar i flygbränsleutredningen. Wetterstrand sitter i styrelsen för och äger aktier i biobränsleföretaget Cortus Energy vars verksamhet påverkas av utredningen.

Nu kommer nya uppgifter i Altinget.se om hennes arbete som vd för ett finskt kommunikationsbolag, men där finns absolut ingen risk för jäv, enligt Maria Wetterstrand själv.

””
Annons

Maria Wetterstrand arbetar som vd för det finska kommunikationsföretaget Miltton Purpose sedan 2017. Företaget ingår i den finska koncernen Miltton Group, som har kunder inom flygbranschen, bland annat Finnair och finska motsvarigheten till Swedavia, Finavia. Dessutom med biobränsleföretaget Neste.

Men Maria Wetterstrand själv har noga deklarerat att hon inte kan arbeta med flygbranschen, försäkrar hon. Dotterbolaget Miltton Purpose har därför aldrig haft sådana kunder, förklarar hon.

Hon tycker att det är skönt att ingen hittills ifrågasatt själva flygbränsleutredningens resultat, trots all uppståndelse kring henne och hennes engagemang i bolaget Cortus.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons