Annons
Nyheter

Vänsterpartiet ska "stadigt öka"

Vänsterpartiet gick framåt starkt på många håll i valet förra året men hamnade ändå utanför makt, ofta på grund av samarbetspartiers tillbakagång. Siktet är inställt på att stadigt öka, även i opposition inför valet 2022.(TT)
Publicerad 13 mars 2019

I valutvärderingen lyfter partiet fram tre områden att jobba vidare med för att uppgång inte ska vändas i nedgång i väljarstöd eller medlemsantal: Att inte komma bort i rollen som oppositionsparti, att bredda stödet jämnare över Sverige, särskilt i de södra delarna av landet och i lite mindre orter.

Vill vinna debatten

Annons

Partiet hävdar också att den "mediala dagordningen", till skillnad från direktkontakterna med sympatisörer, missgynnar partiet.

””
””

Skriva om program

Ett led i arbetet med att vinna den debatten är att skriva om partiprogrammet. Det arbetet ska gå i mål på en kongress någon gång våren 2020. Partiledaren Jonas Sjöstedt har redan sagt att han vill ha bort kravet på EU-utträde, men det är fler områden som behöver ses över

””

Han tror att V har ett vinnarläge när det gäller unga väljare och kvinnor och nämner att områden där V är starka är storstäderna, särskilt områden där många är unga, har invandrarbakgrund, högre utbildning men låga inkomster.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons