Annons
Nyheter

Stora brister i skydd av vägtunnlar

Viktiga vägtunnlar i Stockholmsområdet och Göteborg har allvarliga säkerhetsbrister som gör dem känsliga för intrång och it-attacker, skriver SVT Nyheter. Efter en misstänkt attack som slog ut tågsystem över hela landet 2017 har Trafikverket inspekterat vägtunnlar i Stockholm och Göteborg.(TT)
Publicerad 9 mars 2019

Viktiga vägtunnlar i Stockholmsområdet och Göteborg har allvarliga säkerhetsbrister som gör dem känsliga för intrång och it-attacker, skriver SVT Nyheter.

Efter en misstänkt attack som slog ut tågsystem över hela landet 2017 har Trafikverket inspekterat vägtunnlar i Stockholm och Göteborg. Delar av den verksamhet som nu har granskats anses vara av betydelse för rikets säkerhet.

Annons

I Stockholmsområdet har Norra länken, Törnskogstunneln och Södra länken allvarliga eller mycket allvarliga säkerhetsbrister, med svagare skydd än järnvägens motsvarigheter, enligt Trafikverkets rapport.

Bristerna finns i bland annat system för passagekontroller, men inbrottslarm och inbrottsskydd. Kritik riktas också mot de säkerhetsprövningar som av personer som ska arbeta på känsliga platser.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons