Annons
Nyheter

V redo förhandla med borgerliga

Vänsterpartiet hoppas att regeringen ska gå med på att ändra delar av migrationspolitiken, och V-ledaren Jonas Sjöstedt är inte främmande för att förhandla över blockgränserna. Söndagen är Vänsterpartiets dag i Almedalen, och tyngdpunkten kommer att ligga på jämlikhet, säger Jonas Sjöstedt till Dagens Nyheter.(TT)
Publicerad 9 juli 2016

Söndagen är Vänsterpartiets dag i Almedalen, och tyngdpunkten kommer att ligga på jämlikhet, säger Jonas Sjöstedt till Dagens Nyheter.

I budgetförhandlingarna med regeringen hoppas V kunna få igenom förändringar av de nyligen skärpta reglerna för familjeåterförening. Han har inga stora förhoppningar om att ändra övriga delar av migrationspolitiken, eftersom den bygger på en uppgörelse med den borgerliga oppositionen. Men när det gäller familjeåterföreningarna finns det även borgerliga partier som vill se en förändring, noterar han.

””
Annons

Återinförd förmögenhetsskatt är ett annat av V:s krav på regeringen och på Svenska Dagbladet debattsida avslöjar partiets ekonomisk-politiska talesperson Ulla Andersson hur partiet tänkt sig utformningen.

V vill beskatta förmögenheter över fem miljoner kronor. Skatten ska vara progressiv och börja på 1 procent, för att öka till 3 procent för den del av förmögenheten som överstiger 30 miljoner kronor.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons