Annons
Nyheter

Unionen larmar om arbetsmiljö

Den psykosociala arbetsmiljön är sämre än någonsin och det systematiska arbetsmiljöarbetet minskar, enligt tjänstemannafacket Unionens arbetsmiljöbarometer.(TT)
Publicerad 10 december 2015

Den psykosociala arbetsmiljön är sämre än någonsin och det systematiska arbetsmiljöarbetet minskar, enligt tjänstemannafacket Unionens arbetsmiljöbarometer. Enligt de tillfrågade arbetsmiljöombuden är den psykosociala arbetsmiljön sämre än den fysiska och arbetsgivarna har också sämre kunskaper om psykosociala arbetsmiljörisker. Resultatet är, enligt Unionen, det sämsta sedan undersökningen startades för tio år sedan.

Sju av tio anser att stress och arbetsbelastning är den viktigaste frågan. Ett exempel är att gränsen mellan arbete och fritid håller på att suddas ut. Mindre än var tionde arbetsgivare har en policy om vad som förväntas av medarbetarna när det gäller mail och mobil utanför kontorstid.

Annons

"När arbete kan ska var och när som helst måste arbetsgivarna säkerställa att medarbetarna för den återhämtning som behövs. Det handlar om att må bra på och av arbetet", säger Unionens förbundsordförande Martin Linder.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons