Annons
Nyheter

Tvingas gömma sig efter manifestation

Efter en manifestation mot våld och förtryck i Hedemora i torsdags har en ung muslimsk kvinna och en lokal politiker tvingats bo på hemliga adresser. Bakgrunden är att kvinnan blivit trakasserad och slagen för att hon inte lever på "rätt sätt". 21-åriga Walaa bor i Hedemora.(TT)
Publicerad 1 oktober 2016

21-åriga Walaa bor i Hedemora. I en intervju med P4 Dalarna berättar hon att hon under en lång tid har blivit trakasserad av människor. Det började med att hon berättade att hon är muslim.

””

Blev slagen

Annons

Allt kulminerade i förra veckan när hon konfronterade en ung man som hon hävdar har förföljt och förolämpat henne flera gånger. När hon stötte bort honom blev hon slagen i ansiktet, berättar hon. Händelsen är polisanmäld.

Efter det blev det väldigt upprörd stämning på sociala medier, enligt Anna Eling, ordförande för Liberalerna i Hedemora.

””

Manifestationen hölls i torsdags och arrangerades av Liberalerna tillsammans med GAPH - riksorganisationen mot hedersvåld.

Ungefär 200 personer var på plats, enligt Anna Eling. Liberalernas partiledare Jan Björklund höll tal liksom representanter från andra partier. Walaa var med och manifesterade och det var även Anna Elings partikollega Mostafa Geha.

Hemlig adress

På plats fanns också den misshandelsmisstänkte mannen, tillsammans med några andra.

””

Hotet är polisanmält och mannen togs in till förhör. Han släpptes senare, men misstankarna mot honom kvarstår, rapporterar P4 Dalarna.

Både Walaa och Mostafa Geha bor nu på hemliga adresser. Anna Eling har varit i kontakt med båda.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons