Annons
Nyheter

Två års fängelse för stulna leksaker

Två män döms mot sitt nekande till vardera två års fängelse för grov stöld av ett containersläp med leksaker för tre miljoner kronor, uppger Borås Tidning. Det var i mars som en bilist slog larm om en lastbil som stod illa till i en rondell.(TT)
Publicerad 9 maj 2016

Två män döms mot sitt nekande till vardera två års fängelse för grov stöld av ett containersläp med leksaker för tre miljoner kronor, uppger Borås Tidning.

Det var i mars som en bilist slog larm om en lastbil som stod illa till i en rondell. När polisen anlände hittades en övergiven och låst dragbil med släp.

Annons

Med hjälp av vittnesuppgifter kunde polisen gripa männen, 45 och 56 år gamla, som först förnekade kännedom om fordonet men sedan drog fram bilnycklarna.

Borås tingsrätt väljer att inte tro på deras förklaringar om vad de egentligen gjorde i industriområdet Viared utanför Borås, där släpet var uppställt för lossning. Den ene har sagt att en person bett honom köra det till Karlshamn, den andre att han skulle möta någon och prata om ett fabriksjobb.

Efter avtjänat fängelsestraff ska männen utvisas med förbud att återvända de närmaste fem åren.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons