Annons
Nyheter

Telia: "Skrivningar bollas fram och tillbaka"

Discovery och Telia har ännu inte slutit något avtal om tv-sändningar. Sedan midnatt är Discovery Networks kanaler stängda för Telias kunder och telekombolaget uppger att parterna fortfarande står för långt ifrån varandra.(TT)
Publicerad 8 juni 2017
””

Just nu pågår inga planerade förhandlingar.

””

Parterna långt ifrån varandra

Annons

När onsdagen blev torsdag gick tv-avtalet ut mellan Telia och medieföretaget Discovery Networks Sweden. Det innebär att de omkring 1,5 miljoner tv-tittare som har Telia-abonnemang nu blir utan kanaler som Kanal 5, Kanal 9 och Eurosport, med flera. Förhandlingar har pågått under en längre tid mellan parterna, som inte lyckats komma överens.

””

TT: Har ni några inplanerade möten?

””

Discoverys ståndpunkt är att bakgrunden till konflikten beror på att Telia de senaste åren höjt sitt pris ut mot tv-tittarna i betydligt högre utsträckning än vad som kommit Discovery till del. Vidare säger Discovery att Telia vill "kunna reglera vad som sker med vårt avtal om vi inte gratis ger dem tv-sporträttigheter vi köper i framtiden".

””

Sporthändelser i farozonen

Tittarna kan också gå miste om några spännande tv-stunder. På fredag sänds Sveriges VM-kvalmatch i fotboll mot Frankrike i Kanal 5. Dessutom sänder kanalen handbollslandslagets kvalmatcher till VM för damer i helgen och i början på nästa vecka.

TT: Används fotbollsmatchen som ett slagträ i förhandlingarna?

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons