Annons
Nyheter

Tv-fusk "exakt som Volkswagen"

Samsung tros ha testfuskat med sina tv-apparater. Men enligt Energimyndigheten finns det manipulerade modeller från ett annat företag ute i handeln. - Det är exakt som Volkswagen har gjort, säger generaldirektören Erik Brandsma till TT.(TT)
Publicerad 1 oktober 2015

Energimyndigheten upptäckte fusket i ett stickprov förra året och larmade EU-kommissionen i januari. Erik Brandsma säger att han inte kan säga vilket företag det gäller av sekretesskäl. Men det är inte Samsung.

””

Företagets två manipulerade modeller finns att köpa i handeln.

Annons

Mjukvaran har manipulerats så att den känner av när den standardiserade filmen som testar energiförbrukningen sätter igång. Liknande det Volkswagen gjort.

””

EU ska utreda om Samsung har manipulerat sina tv-apparater för att energiförbrukningen ska vara låg i tester. En talesperson från företaget förnekar att detta sett, enligt The Guardian.

Enligt Brandsma är fusket Energimyndigheten upptäckte inte olagligt. Men han säger att EU-kommissionen kommer att skärpa reglerna så att sådan här manipulation inte går att göra. Det kan vara klart redan nästa år.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons