Annons
Nyheter

S fokuserar på SD:s brister i valspurten

Kritik mot Sverigedemokraterna dominerade budskapet när tunga S-ministrar kampanjade i Botkyrka.(TT)
Publicerad 2 september 2018

Med bara en vecka kvar till valet tog Socialdemokraternas ledare Stefan Löfven partiets kampanjbuss till Hågelbyparken i Botkyrka, sydväst om Stockholm, i sällskap av finansminister Magdalena Andersson, civilminister Ardalan Shekarabi, försvarsminister Peter Hultqvist och utrikesminister Margot Wallström.

I sitt tal hävdade Stefan Löfvén att en röst på Sverigedemokraterna är ologisk.

””
Annons

Vara beroende

Löfven varnade också för att Moderaterna kommer att vara beroende av Sverigedemokraterna om de hamnar i regeringsställning.

””

Talet föregicks av en pressträff där SD också stod i fokus. S-ledaren anklagade partiet för att, mot sitt nekande, gå till val på skattesänkningar för de allra rikaste, och för att motsätta sig den kommunala budgetutjämningen.

””

Ett sjusidigt häfte med titeln "Sverigedemokraternas svek mot välfärden" delades ut till närvarande journalister. Enligt S är det bara Stockholms och Vellinges kommuner som skulle gynnas ekonomiskt av SD:s politik.

””

Både och

TT: Ni har gjort många utspel mot SD:s politik de senaste dagarna - varför är det mer angeläget än att berätta mer om varför er politik är bäst, så här nära inpå valet?

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons