Annons
Nyheter

Tränade barn trots våldtäktsåtal

En kampsportstränare i Mellansverige har tillåtits fortsätta att träna barn och ungdomar trots att han åtalats för att ha våldtagit en elvaårig elev, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Redan i somras ska ordföranden för idrottsföreningen ha fått kännedom om misstankarna mot mannen men låtit honom fortsätta.(TT)
Publicerad 7 mars 2016

En kampsportstränare i Mellansverige har tillåtits fortsätta att träna barn och ungdomar trots att han åtalats för att ha våldtagit en elvaårig elev, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Redan i somras ska ordföranden för idrottsföreningen ha fått kännedom om misstankarna mot mannen men låtit honom fortsätta. Även efter att han åtalades i oktober fick han vara kvar, något som strider mot Riksidrottsförbundets rekommendationer.

””
Annons

Ordföranden för föreningen vill inte prata med Ekot men skriver i ett mail att tränaren är "oskyldig tills motsatsen bevisats". Han anser att det som han misstänks för inte har något "med verksamheten att göra", då den påstådda våldtäkten ska ha skett i ett privat hem.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons