Annons
Nyheter

Sverige dubblar bistånd till Somalia

Regeringen har beslutat att dubbla svenskt bistånd till Somalia från 300 miljoner kronor per år till 600 miljoner kronor per år. Totalt handlar det om 3 miljarder kronor i den nya strategin för Somalia som gäller mellan 2018-2022, skriver regeringen i ett pressmeddelande.(TT)
Publicerad 2 juli 2018

Regeringen har beslutat att dubbla svenskt bistånd till Somalia från 300 miljoner kronor per år till 600 miljoner kronor per år. Totalt handlar det om 3 miljarder kronor i den nya strategin för Somalia som gäller mellan 2018-2022, skriver regeringen i ett pressmeddelande.

"Somalia befinner sig nu i ett viktigt skede där fortsatt starkt internationellt stöd är avgörande för att bygga vidare på hittills gjorda framsteg", säger Isabella Lövin, minister för internationellt utvecklingssamarbete, i pressmeddelandet.

Annons

Stödet till Somalia fokuserar på att bygga upp en "motståndskraft i det somaliska samhället" efter decennier av konflikt och flera allvarliga naturkatastrofer. Den nya strategin innebär bland annat mer satsningar på att återuppbygga den somaliska säkerhetssektorn så att Somalia ska kunna ta över säkerhetsansvaret från Afrikanska Unionens styrka i landet, AMISOM.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons