Annons
Nyheter

Stort förtroendetapp för Alliansledarna

Alliansledarna tappar ordentligt i förtroende, visar en ny mätning som Demoskop gjort på uppdrag av Expressen. Värst är fallet för Liberalernas Jan Björklund, som tappar 10 procentenheter jämfört med förra månadens mätning och landar på 24 procent.(TT)
Publicerad 13 november 2018

Alliansledarna tappar ordentligt i förtroende, visar en ny mätning som Demoskop gjort på uppdrag av Expressen. Värst är fallet för Liberalernas Jan Björklund, som tappar 10 procentenheter jämfört med förra månadens mätning och landar på 24 procent.

Ulf Kristersson och Ebba Busch Thor tappar 8 procentenheter vardera och får 35 respektive 34 procent. Även Annie Lööf backar och faller med 5 procentenheter till 38 procent. På den rödgröna sidan backar båda de MP-språkrören. Isabella Lövin går tillbaka 1 procentenhet till 18 medan Gustav Fridolin förlorar 4 procentenheter vilket innebär att endast 11 procent uppger sig ha förtroende för honom.

Annons

Stefan Löfven, Jonas Sjöstedt och Jimmie Åkesson står alla stilla i förhållande till föregående månad, vilket innebär att Löfven nu toppar listan. 39 procent anger att de har förtroende för S-ledaren.

Undersökningen gjordes mellan 1 och 7 november och bygger på 1 085 intervjuer med en slumpmässigt rekryterad webbpanel.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons